Print on demand eller inte? Läsa om det här

Det finns många sätt att komma igång med att trycka upp sin bok, men vilket sätt är egentligen det allra bästa? För dig som just satt igång med att skriva din egen bok eller om du kanske just har skrivit klart den så känner du kanske att det är så att du inte riktigt vet hur du ska gå vidare nu när allting är klart. Hur är processen inför att trycka upp sin bok? Vad ska man tänka på? Vad kommer det hela egentligen att kosta?

Till en början så krävs det att du faktiskt har din bok helt och hållet redo i ett tryckbart skick för att därefter kunna skickas in till ett tryckeri. Som exempel så måste även allt från marginaler till illustrationer vara klara innan din bok faktiskt kan tryckas.

Samla in offerter
Även böcker handlar en hel del om pengar och det kostar mycket för ett tryckeri att kunna vara verksamma, men för dig som ska få din bok tryckt så kan det också komma att kosta olika mycket. Vi rekommenderar att du sätter igång med att samla in offerter från olika tryckerier för att verkligen få fram det allra bästa priset, därefter så kan du också börja bestämma dig för om du ska använda print on demand eller inte. Print on demand är kort och gott att du inte trycker upp en massa kopior i förväg utan varje bok trycks så fort den blir beställd av en köpare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *